Trening

Mandag: Løpetur og sirkeltrening.

Detter er ukas mest populære økt! Vi løper ca en time utendørs i rolig tempo etterfulgt av styrketrening på Idrettsbygget. Dette er en fin økt for de som ikke har løpt så mye før, men passer også bra som rolig mengdetreningsøkt for mer erfarne løpere.

Enkelte mandager er vi også en gjeng som kjører motbakkeintervaller. Et typisk eksempel på en slik økt kan være 8×3 minutter i Bergsbakken. Dette er veldig god kondisjonstrening samtidig som man får trent opp styrken i beina.

Onsdag: Intervalltrening

På onsdager kjører vi ulike former for intervalltrening. Om vinterern er det som regel to ulike økter man kan velge imellom:

Den mest populære økta foregår i bakken foran hovedbygget på Gløshaugen. Her kjører vi som regel 5 x 4 drag på mellom 60-90 sekunder i slak motbakke. Dette er en av ukas mest populære økter og har deltakere i alle kondisjonsnivåer. Her får man trent hurtighet samtidig som man får trent opp styrken i beina.. En veldig aktuell økt for de som ønsker å legge et godt treningsgrunnlag før Fjellseterløpet!

I tillegg er vi en gjeng som kjører intervalltrening i Ranheimshallen på onsdager Her kjører vi som regel 8-10 x 1000 m. Klubben sponser skyss til Ranheimshallen for medlemmer av NTNUI friidrett.

Etter hvert som snøen forsvinner flytter vi treningen fra Ranheimshallen ned til Øya. Her er det mulighet for å løpe på friidrettsbanen eller på grusstiene langs Nidelva. Typiske eksempler på økter er 10 x 1000 m og 16 x 400m.

Fredag: Intervalltrening

På fredager kjører vi som regel langintervaller på grusstiene langs Nidelva. Typiske eksempler på økter kan være 8 x 6 minutter eller pyramideintervaller. Gjennom disse øktene forbedrer man evnen til å holde høy intensivitet over lengre tid. En veldig aktuell økt for alle som har planer om å være med i typiske mosjonsløp som Tordenskjoldløpet og Oslo halvmaraton!

Fra og med uke 14 vil fredagstreningen rettes spesifikt inn mot Fjellseterløpet. Vi løper motbakkeintervaller hvor en typisk økt kan være 8×3 minutter i området rundt Blussuvolsbakken. Denne økten passer for alle kondisjonsnivåer. Har du lyst til å legge et godt treningsgrunnlag før Fjellseterløpet er dette absolutt en økt som kan anbefales!

Søndag: Langtur

Vi møtes ofte for en felles rolig langtur på formiddagen, organiseringen skjer som regel på vår facebookgruppe (meld deg inn med det samme!)